You are here

DVA NOVA NASLOVA IZ “PROSVETE”

Izdavačko preduzeće “Prosveta” pred čitaoce donosi još dva nova naslova iz svoje produkcije. Prva je nova knjiga Dragutina Minića Karla, novinara, satiričara i predsednika Sekcije satiričara u Udruženju književnika Srbije, pod nazivom „Karlov ugao 4”. Ova knjiga aforizama predstavlja izbor iz istoimene kolumne koja se već godinama objavljuje u nedeljnoj „Politici”, a koja nam stalno objašnjava svet u kome živimo i nas same, kroz aforizme, crtice i kratke priče. Izbor se odnosi na tekstove objavljene tokom prošle godine.

Dragutin Minić Karlo redak je preostali majstor iz one plejade, koju su predvodili Branislav Nušić, Radoje Domanović, a u naše vreme Duško Radović, ljudi koji su jedini imali hrabrosti da prvo sebi, a onda i nama samima, pa i političarima koji nas predvode, kaže istinu u lice. Hroničar naše istorije kroz neprekidno ispitivanje svakodnevnice, to je autor ove knjige, inače dobitnik gotovo svih nagrada za književnu i novinsku satiru.

“Poezija života i smrti”, autora Igora Tintora, drugi je naslov koji vam “Prosveta” predstavlja. Kao što sam naslov govori, autor je kroz svoje pesme, na svoj način, pokušao da sagleda ciklus ljudske egzistencije, njen početak i kraj. Ovo je deseto poetsko delo književnika Igora Tintora, prvo u izdanju “Prosvete”. Obe knjige možete kupiti u knjižari “Geca Kon” u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, kao i naručiti putem našeg sajta.