You are here

Nikola Milošević - tumač ljudske prirode i sudbine

Nikola Milošević - tumač ljudske prirode i sudbine
Šifra:
978-86-07-02155-0
Cena:0,00 RSD
Proizvod je neocenjen

Priredio Života Ivanović

 

Zamišljena kao omaž čuvenom profesoru i filozofu, ova knjiga sadrži brojne tekstove koji su objavljeni upravo povodom decenije od Miloševićeve smrti, koja se navršila u januaru 2017. godine.

“Bio je neko ko zna i ko sme”, ističe jedan od njegovih najboljih nastavljača dr Milo Lompar. „Uspostavio je nove standard u tumačenju književnosti i filozofije (negativni junak, alibi, bumerang, saznajni aspekt književnosti, psihologija saznanja i postupka stvaralačkog čina u književnosti i umetnosti uopšte, u tumačenju filozofskih sistema). Godinama je kao prosvetitelj, živi duh intelektualne radoznalosti, koračao beogradskim ulicama hitajući svojim studentima, brojnim slušaocima koji su ga pratili sa mesta na mesto…“

Nikola Milošević bavio se filozofijom, književnim radom, publicistikom i književnom kritikom, napisao je veliki broj predgovora, recenzija i književnih kritika. Učestvovao je u mnogim književnim i političkim javnim tribinama. Napisao je više od dvadeset knjiga filozofske i književno-teorijske tematike, nekoliko knjiga iz oblasti politike i tri romana.

Pismo: 
Povez: 
Format: 
13x20cm
Izdavač: 
Prosveta
Godina izdanja: 
2017.
Broj strana: 
208

Slični proizvodi: