You are here

KNJIGE O JAPANU U “PROSVETI”

Povodom predstojeće posete japanskog premijera Šinzoa Abea Srbiji 15. januara, Izdavačko preduzeće “Prosveta” je u svojoj knjižari “Geca Kon” u Knez Mihailovoj ulici 12 izložilo svoju ponudu knjiga o Japanu, japanskoj istoriji i kulturi, kao i prevoda japanske književnosti na srpski jezik. Podsećamo da u knjižari “Geca Kon” već neko vreme postoji Kutak Dalekog istoka, u kome su na jednom mestu izložene knjige vezane za Japan, Kinu, Indiju i druge zemlje tog podneblja.

Ovaj kutak privlači ljubitelje kultura zemalja Azije i veoma je posećen. Na jednom mestu, u centru najstarije knjižare u Srbiji, možete pronaći više od 100 naslova dela različitih žanrova pisaca iz Japana, Kine, Indije, ali i onih koji su pisali o ovim dalekim zemljama i kulturama. Jedna od najatraktivnijih knjiga kutka je „Uvod u zen budizam“ D.T. Suzukija sa predgovorom Karla Gustava Junga, u izdanju kuće „Kokoro“. Ako želite da saznate više o budizmu, zenu, tradicionalnim veštinama poput pravljenja origamija ili životu samuraja, da se upoznate sa mitovima i legendama ovih kultura, ili sa učenjima tibetanskih mudraca, da saznate više o kineskoj i japanskoj astrologiji, Kutak Dalekog istoka u knjižari „Geca Kon“ vam nudi sve to i još mnogo više.

Pored izdanja „Prosvete“, u ovom kutku su zastupljena dela i drugih izdavača, kao što su „Kokoro“, „Tanesi“, „Rad“ i mnogi drugi. Među njima ćete naći i neke vredne antikvarne knjige sa ovom tematikom. Zastupljena su dela iz filozofije, umetnosti, možete naučiti štošta o tradiciji, saznati kako se spremaju japanska jela od sastojaka koji se nalaze na beogradskim pijacama, upoznati se sa delima nekih od najpoznatijih klasika, ali i savremenim piscima dalekoistočnih zemalja.