You are here

NOVO: "ODVOJENE STVARNOSTI" - OBIČAN ŽIVOT OBIČNIH LJUDI

Knjiga pod nazivom „Odvojene stvarnosti“ autora Zorana Milovanovića, novo je izdanje “Prosvete”. Kroz kaleidoskop raznorodnih i raznovrsnih priča, što po stilu, a što po tematici i sadržaju, poigravanjem značenjima reči, simbola,  mitova i bajki, sa elementima crnog humora, autor se dotiče „običnog“ života „običnih“ ljudi, njihovih predrasuda, navika...

„Dotičem se tabua, „ružnih“ reči (kao da reč može biti ružna), odnosom predstave o kulturi sa nečim što je uobičajen način komunikacije kod većine ljudi.

Šta je stvarnost? Imamo li odgovor na to pitanje? Kao i u svakoj mojoj knjizi do sada, ja se nalazim u potrazi za pravim objašnjenjem. Stvarnost može biti željena ili neželjena, ona je TO ŠTO JESTE, ni dobra ni loša, njen kvalitet isključivo zavisi od svih nas koji je formiramo svojim misaonim tokovima i svojim delima.

Ova stvarnost je presek onoga što mi sami jesmo. Ali pored ovakve zajedničke stvarnosti istovremeno postoje pojedinačne, odvojene stvarnosti, gde svaki pojedinac kreira svoju sopstvenu stvarnost u odnosu na ono što on sam jeste.

Možda se odgovor na pitanje šta je stvarnost krije u drugim pitanjima:

Ko sam ja? Poznajem li dovoljno samoga sebe? Jesam li iskren prema sebi?

Čitav problem se tada svodi na odnos čovekove svesti i onog nimalo manje važnog dela kojeg nazivamo čovekovo nesvesno, senka, podsvest...“ navodi autor Zoran B. Milovanović.

Knjigu odvojene stvarnosti možete kupiti u našoj knjižari „Geca Kon“ u Knez Mihailovoj 12 u Beogradu ili poručiti preko naše internet knjižare.