You are here

NOVO: "U POGLEDU PSA" - ZBIRKA ISTINITIH I IZMIŠLJENIH PRIČA

Zbirka pod nazivom “U pogledu psa – izmišljene i istinite priče” autora Danila Štrpca novo je izdanje “Prosvete” koje predstavljamo čitaocima. Ova zbirka posebna je po tome što je zaista podeljena na izmišljeni i istiniti deo  – prvi, u kojem su sadržane priče koje su plod mašte autora i drugi, u kojem nas Danilo Štrbac vodi u dane kada je kao novinar razgovarao sa brojnim svetski poznatim filmskim i muzičkim zvezdama, koje su u to vreme bili česti gosti Beograda, ali i druge zanimljive događaje sa kojima se susretao u novinarskoj karijeri.

“Tada uglavnom nismo znali ko nam je ministar finansija. Još manje ko je ministar pravde. Ma nije nas bilo briga ni ko je predsednik savezne vlade. Ali smo znali kada izlazi novi album „Pink Flojda“ ili „Flitvud Meka“, koji su novi filmovi Kjubrika ili Bunjuela, kako se zovu novi romani Kundere ili Singera, a šta valja da se pogleda u Narodnom pozorištu, šta u „Ateljeu“, a šta u „Jugodrpu“. Takav je bio Beograd. Takvi su bili ljudi u njemu. To su bili dani...”, navodi autor u jednoj od svojih priča.

Danilo Štrbac rođen je 1945. godine u Beogradu. Posle završene gimnazije, na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1967. stekao je zvanje inženjera. Ipak, ceo radni vek proveo je u novinarstvu, prvo kao reporter u Radio-Beogradu, potom kao novinar u NIP “Politika”. U istoj kući sa punim radnim stažom stekao je uslove za penzionisanje. U izdanju “Prosvete” 2019. objavljen mu je roman „Severni bulevar“. Ovo mu je druga knjiga i možete je naći u našoj knjižari “Geca Kon” ili poručiti putem naše internet knjižare.