You are here

"SMEHOM PROTIV KORONE" I NA MAĐARSKOM

Zbornik humora „Smehom protiv korone“ koji je priredila književnica Senka Pavlović, u izdanju naše kuće, upravo je dobio svoje mađarsko izdanje. Knjigu je objavila ugledna mađarska izdavačka kuća „Norma" iz grada Hodmezevašarhelja u prevodu Svetislava Neduče.

U želji da šale i druge kratke humorističke forme budu trajno sačuvane, sistematizovane, obrađene i analizirane, autorka Zbornika je, za vreme vanrednog stanja, prikupljala objave sa društvenih mreža, dosetke, viceve, epigrame i aforizme. Cilj je bio da se ukaže na pozitivno razmišljanje i vitalan duh najpre našeg naroda, a onda i visprenih reakcija na ovu pandemiju iz susedstva, pa zatim iz sveta.

Šale zaražene smehom su podeljene u tri celine: prvo poglavlje Narod protiv korone sadrži velike misli malog čoveka o koroni, nastale kao deo kolektivnog duha i potom se proširile na društvenim mrežama; u drugom poglavlju pod nazivom Šta kaže struka, poznati domaći i strani autori, satiričari, aforističari, humoristi su na svoj prepoznatljiv način komentarisali pandemiju, dok treće poglavlje (Na)strane šale predstavlja viđenje iz sveta kako su šale trijumfovale nad zabrinjavajućim vestima o koroni.

Knjiga je svedočanstvo jednog teškog vremena i sadrži svojevrstni antivirusni program uz pomoć kojeg ćete uspešno ponovo instalirati 2020. godinu.

PRVA VIRALNA PROMOCIJA KNJIGE "SMEHOM PROTIV KORONE"

Prva viralna promocija Zbornika humora "Smehom protiv korone" održana je 16.10.2020. u prostorijama Digitalnog Omladinskog centra Gradske biblioteke. U skladu sa preporukama Kriznog štaba grada Novog Sada, promocija je organizovana bez publike. Snimak promocije biće postavljen na YouTube kanalu i Facebook strani Gradske biblioteke u Novom Sadu.