You are here

VELIKO PRAZNIČNO SNIŽENJE U KNJIŽARI "GECA KON"

Za sve ljubitelje dobre knjige, Izdavačko preduzeće "Prosveta" i knjižara “Geca Kon” pripremili su lepo iznenađenje! U našoj knjižari počela je velika praznična akcija sniženja za više od 200 naslova različitih žanrova. Većinu naslova možete pronaći po neverovatno povoljnim cenama, već od 100 dinara, a pored toga traje i praznična akcija sniženja od 20% na sva "Prosvetina" izdanja.

Svi koji i tokom narednih nedelja, sve do  kraja Novogodišnjih i Božićnih praznika, posete našu knjižaru "Geca Kon" u Knez Mihajlovoj 12 u Beogradu ili poruče "Prosvetine" knjige putem naše internet knjižare moći će da ostvare popust, koji će se obračunavati na kasi ili će biti uračunat u cenu prilikom isporuke putem kurirske službe za sve porudžbine preko interneta.

Takođe, Izdavačko preduzeće “Prosveta” u posedu je 250 kompleta bibliofilskog izdanja Sabranih dela jednog od najznačajnijih srpskih pravnika i istoričara 20. veka, akademika Slobodana Jovanovića u 17 knjiga. Ovo je fototipsko izdanje knjiga koje su  sukcesivno izlazile između 1932. i 1935. u izdanju IKP „ Geca Kon“, a izdanje je ponovljeno povodom stogodišnjice prijema Slobodana Jovanovića u članstvo Akademije nauka 2005. godine. Knjige su štampane na specijalnoj bezdrvnoj ofsetnoj štampanoj hartiji formata 14x20 i povezane u platno sa zlatotiskom. Čitav komplet može se kupiti po veoma povoljnoj ceni od 16.800,00 dinara.

Izdavačko preduzeće „Prosveta“ jedna je od retkih izdavačkih kuća koje na ovim prostorima traju već decenijama. Kroz svoju dugu i bogatu istoriju, “Prosveta” je prošla kroz brojne nedaće, ali je uprkos tome uspevala da opstane sve do danas.Ipak, u proteklih nekoliko godina “Prosveta” se, posle neuspele privatizacije i raskida iste, našla u veoma nezavidnoj situaciji. Grcajući pod teretom starih dugova, kojima je neodgovorni bivši vlasnik “Prosvetu” doveo do ivice stečaja, naša kuća ipak je smogla snage da još jednom pokuša da se izvuče iz ponora i ponovo stane na svoje noge. Od 2016. godine IP “Prosveta” se nalazi u fazi sprovođenja tzv. UPPR-a (Unapred pripremljenog plana reorganizacije), pomoću kojeg nastojimo da namirimo potraživanja prema starim dužnicima i ponovo se vratimo na stare staze uspeha. Ipak, na tom putu stalno se javljaju nove, nepredviđene prepreke, koje  nam to otežavaju.

Zato nam je svaka pomoć na tom putu dobrodošla. Svesrdan rad na očuvanju jedne od naših najstarijih izdavačkih kuća, stvorio bi uslove da “Prosveta”, uz Vašu pomoć, krene sa novim elanom u nove poduhvate. Pozivamo Vas da nas posetite i obogatite Vašu biblioteku ili obradujete dragu osobu nekom dobrom knjigom. Čekamo Vas!