You are here

KUPUJTE KNJIGE U "PROSVETI"

Izdavačko preduzeće „Prosveta“ jedna je od retkih izdavačkih kuća koje na ovim prostorima traju decenijama, a kroz tradiciju izdavača Gece Kona i više od jednog veka. Nekada najveća i najuglednija izdavačka kuća Jugoslavije, “Prosveta” je prošla kroz brojne nedaće, ali je uprkos tome uspevala da opstane sve do danas. Procenjuje se da je IP “Prosveta” za vreme svog postojanja objavila preko 10.000 knjiga i publikacija, enciklopedija, rečnika, priručnika, sabranih dela značajnih književnika. Sa izdavačkim opusom knjižara Gece Kona, čiju tradiciju IP “Prosveta” baštini, broj izdatih naslova bliži se 20 000. Naše knjige činile su uvek temelj obrazovanja i stvaralaštva u Srbiji.

IP “Prosveta” poslednjih godina ponovo postaje jedan od najznačajnijih izdavača. Od nepoznatih, do sada neobjavljenih eseja našeg jedinog nobelovca Ive Andrića, u dve knjige, preko bibiliofilskog izdanja Sabranih dela Slobodana Jovanovića u 17 tomova, klasika iz kultne edicije Veliki romani, ali i knjiga poput “Srbije na istoku” Svetozara Markovića, “O balkanskim psihičkim tipovima” Jovana Cvijića, “Janičarovih uspomena” Konstantina iz Ostrovice, “Pisama iz Norveške” Isidore Sekulić…

IP Prosveta brine o najstarijoj knjižari u Srbiji “Geca Kon”, proglašenoj za kulturno dobro, u kojoj, kao u nekoj vrsti živog muzeja izdavaštva i knjižarstva mogu da se nađu dela većine srpskih izdavača, ali i značajne antikvarne knjige, kao i slike priznatih umetnika, u galeriji koja se nalazi na spratu knjižare. Za ovu knjižaru se sve više interesuju i stranci, jer je boravak u sredini u kojoj su godine provodili najpoznatiji srpski pisci, kako svi kažu, nezaboravan.

Da bi se naša kuća potpuno oporavila, potrebna nam je Vaša pomoć. Odaberite i kupite neka od naših izdanja iz domaće i strane književnosti (savremene i starije), društvenih nauka, filozofije, istorije, prava, leksikografije, likovne umetnosti, muzike…

Čekamo vas u knjižari “Geca Kon” u ulici Kneza Mihaila 12, ili vaše narudžbine na www.prosveta.rs, putem telefona 011/2639 – 714 i 064/2080938, kao i mejlom na komercijala@prosveta.rs.