You are here

POČNIMO GODINU KNJIGOM!

Neka nam godina počne kulturom, pročitajmo neku novu (ili staru) knjigu! Izdavačko preduzeće “Prosveta” poziva sve one koji vole knjigu da godinu započnu kupovinom nove knjige – sebi ili nekome na poklon. Pozivamo pojedince i institucije da posete našu knjižaru “Geca Kon” u Knez Mihailovoj ulici br. 12, da razgledaju ovaj živi muzej knjige u kome su vreme provodili najveći velikani naše književnosti, i odaberu neku knjigu. Knjižara “Geca Kon” je posebna i po tome što, uz “Prosvetina” nudi i izdanja skoro svih velikih i malih izdavača Srbije.

Ako ne možete da dođete, pogledajte naš sajt, pozovite telefonom ili nam napišite mejl. Neka ova godina počne akcijom za veće čitanje knjiga, čime se na najbolji mogući način obrazuju buduće generacije, a i zabavljaju stare.

Učestvujte u našoj akciji POČNIMO GODINU KNJIGOM!

Odaberite i kupite neka od naših izdanja iz domaće i strane književnosti (savremene i starije), društvenih nauka, filozofije, istorije, prava, leksikografije, likovne umetnosti, muzike…

Kupovinom knjiga kod nas pomažete i opstanak “Prosvete”, jedne od najstarijih i najuglednijih izdavačkih kuća u Srbiji.

Izdavačko preduzeće „Prosveta“ jedna je od retkih izdavačkih kuća koje na ovim prostorima traju decenijama, a kroz tradiciju izdavača Gece Kona i više od jednog veka. Nekada najveća i najuglednija izdavačka kuća Jugoslavije i Srbije, uprkos mnogim nedaćama, uspela je da opstane do danas. Procenjuje se da je IP “Prosveta” za vreme svog postojanja objavila preko 10.000 knjiga i publikacija, enciklopedija, rečnika, priručnika, sabranih dela značajnih književnika. Sa izdavačkim opusom knjižara Gece Kona, čiju tradiciju IP “Prosveta” baštini, broj izdatih naslova bliži se 20 000. Naše knjige činile su uvek bile temelj obrazovanja i stvaralaštva u Srbiji.

IP “Prosveta” poslednjih godina ponovo postaje jedan od najznačajnijih izdavača. Od nepoznatih, do sada neobjavljenih eseja našeg jedinog nobelovca Ive Andrića, u dve knjige, preko bibiliofilskog izdanja Sabranih dela Slobodana Jovanovića u 17 tomova, klasika iz kultne edicije Veliki romani, ali i knjiga poput “O balkanskim psihičkim tipovima” Jovana Cvijića, “Janičarovih uspomena” Konstantina iz Ostrovice, “Srbije na istoku” Svetozara Markovića, “Pisama iz Norveške” Isidore Sekulić…

IP “Prosveta” brine o najstarijoj knjižari u Srbiji “Geca Kon”, proglašenoj za kulturno dobro, u kojoj, kao u nekoj vrsti živog muzeja izdavaštva i knjižarstva mogu da se nađu dela većine srpskih izdavača, ali i značajne antikvarne knjige, kao i slike priznatih umetnika, u galeriji koja se nalazi na spratu knjižare. Za ovu knjižaru se sve više interesuju i stranci, jer je boravak u sredini u kojoj su godine provodili najpoznatiji srpski pisci, kako svi kažu, nezaboravan.

Čekamo vas u knjižari “Geca Kon” u ulici Kneza Mihaila 12, ili vaše narudžbine na www.prosveta.rs, putem telefona 011/2639 – 714 ili 011/2622-073, kao i mejlom na komercijala@prosveta.rs.